Volgers

Volgers

zondag 12 februari 2017

hier komt.......

De laatste 15 jaar zijn in het dorp veel kleinere winkels verdwenen. Bakkers, slagers, groenteboeren, kaaswinkels, drogisten ,natuurgeneeskundige ,boekwinkel en een supermarkt. De kaalslag betekent nog twee supermarkten, een drogisterijketen, twee bakkers en  één kleine winkel over.
Gelukkig is er een kaaskraam, visboer en groentekraam, die één keer per week op een pleintje staan. Voor andere boodschappen moet ik altijd minstens een kwartiertje fietsen. De reden, dat ik veel via internet bestel
Op gezondheidsgebied zijn er gelukkig voldoende voorzieningen. Zelfs bloedprikken kan elke ochtend vroeg in het gezondheidscentrum.
Heel vreemd, er zijn wel drie fietsenwinkels hier. De zaak, waar ik mijn e-bike kocht is afgelopen week verhuisd naar een locatie vlak bij. Wel gemakkelijk voor reparaties.
Wat ik miste, was de dierenarts. Zo prettig om met de hond lopend om een vaccinatie te gaan. Maar helaas, de dierenarts ging met pensioen. Vanochtend stond ik even op Merle te wachten bij een huisje, dat al een tijdje verbouwd werd. Ineens lees ik een bordje "hier komt dierenkliniek..." Wat vind ik dat prettig. Vlak naast de fietsenzaak een dierenarts. Nog geen vijf minuten lopen. Ik hoop er alleen te moeten komen voor de buitenland-prikken. Maar mocht Merle ooit iets mankeren, dan zijn we er ook snel.
 
 

4 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven weer. In ons dorpje alleen nog een Spar die ook allerhande diensten aan bied zoals bankieren, post pakketen, stomerij etc. Ook hebben ze een bezorg service handigoed voor de oudere of mankerende mens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat onhandig hè, dat al die winkels verdwijnen uit de dorpen. Ik snap het wel, maar voor de bewoners is het uiterst onpraktisch. Hier in het dorp is er ook een aardige kaalslag. Zelfs al die kramen hebben we nauwelijks meer, alleen de visboer. Gelukkig verkoopt de groenteboer nu ook kaas. Blijkbaar een gaatje in de markt.
    Grappig dat wij ook nog 2 fietsen makers hebben en sinds kort ook een dierenkliniek.
    Nog een fijne zondag. Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat er een dierenarts terugkomt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet aan het liedje van Wim Sonneveld denken, ' Het dorp'.

    BeantwoordenVerwijderen