Volgers

Volgers

donderdag 8 september 2016

spel

Zo langzaam aan komt er al wat verkiezingsretoriek op de tv. Wel vroeg. Om daar nog een half jaar mee te worden lastig gevallen. Helaas is het moeilijk, om een item in b.v. journaal uit te zetten.
Ik kijk dan naar die (meestal) mannen met hun mooie verhaal. Ook let ik op hun ogen. Zouden ze werkelijk geloven, wat ze zeggen? En er van overtuigd zijn, mee te helpen aan een beter Nederland?
Of is het allemaal één spel? Gespeeld om de gunst van de kiezer te winnen. Zodat er straks wat meer macht is voor de eigen partij.  Ik vraag me af, wat iemand, die gespecialiseerd is in het lezen van lichaamstaal allemaal nog meer "hoort" naast alle mooie woorden.
 

Als ik dan lees, dat Dijsselbloem de topsalarissen en bonussen wil bedwingen, krijg ik een glimlach. Hoe lang wordt dat al gezegd. En wat komt er werkelijk van terecht. Het gunstige belastingklimaat kan niet worden aangepakt zonder economische schade. Het eigen risico blijft nog.
Ik ben benieuwd, welke maatregelen er op Prinsjesdag uit de toverdoos worden gehaald. En voor welke bevolkingsgroep die gunstig uitpakken. Zou het overeen komen met de mooie woorden, die we steeds meer gaan horen in aanloop van de verkiezingen?

3 opmerkingen:

  1. Verkiezingen en schone beloften horen blijkbaar bij elkaar. 't Is een beetje aan de vroege kant, maar ik vind het wel interessant.
    Persoonlijk hoop ik dat de populistische partijen zich niet (verder) uitbreiden, want naast hun beloften aan ouderen en zieken - die zij waarschijnlijk ook niet kunnen waarmaken - hebben zij héél enge ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na de teleurstelling van de laatste verkiezingen zou ik echt niet weten wat ik nu nog moet stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen