Volgers

Volgers

woensdag 24 augustus 2016

bibliotheek

Gelukkig gaat volgende week de dorpsbieb weer open. Ik kan boeken reserveren en naar de supermarkt laten komen. Een fijne service. Maar toch moest ik ook in eigen boekenkast grijpen en herlezen.
 
 
Mijn voorraad boeken bestaat alleen maar uit exemplaren, die -tig keer gelezen worden. Ooit had ik boekenkasten vol. Soms twee rijen dik. Langzamerhand gaf ik steeds meer boeken weg aan tweedehands boekenwinkeltjes. De boekenkast op de logeerkamer raakte leeg en verdween. Allerlei oude detectives hadden zulke kleine letters, dat ik ze toch niet gemakkelijk meer las.
Nu heb ik nog één kast en twee planken met boeken over. Dat probeer ik zo te houden. Mocht ik wat kopen, dan gaat er eind van het jaar iets weg.
Maar ik koop steeds minder boeken. Soms lees ik ze eerst van de bieb. En is een boek zo boeiend, dat ik het nog eens wil lezen en misschien nog vaker, dan overweeg ik te kopen.
Op dit moment herlees ik een bieb-boek. Marianne Fredriksson is één van mijn favoriete schrijvers.
 
 
Helaas heb ik al haar boeken gelezen. Toen ontdekte ik een roman van Susan Smit. Voor mij eenzelfde soort verhalen. Die allereerste kennismaking leende ik en ben ik opnieuw gaan lezen. Dan vallen er altijd weer andere onderdelen op.
Wat heerlijk, dat ik alle tijd heb om te lezen. Daar droomde ik van, voor ik gepensioneerd was.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten