Volgers

Volgers

donderdag 25 augustus 2016

achter lopen

 
Mijn schoonmoeder dronk altijd zwarte Chinese thee. Ze kocht die bij de grootgrutter. Zelf gebruikte ik die thee , om kombucha te maken. Tot ongeveer zes jaar terug.
Mijn man is begonnen om ook thee te drinken . "Die lekkere zwarte van ma". Dus ik ging naar de winkel en dacht nog heel naïef dezelfde pakjes thee te vinden. Natuurlijk wist ik wel, dat er al jaren steeds meer thee gedronken wordt. Dat er zakjes met allerlei toegevoegde smaakjes bestaan. Ook koop ik zelf verschillende soorten losse groene thee. Ook de losse thee is in steeds meer soorten te verkrijgen
Maar de zwarte Chinese variant kwam ik niet tegen
 
 
Thuisgekomen ging ik eens googelen. Geen reacties op de term zwart Chinees. Wat blijkt, ook daar is de thee-ontwikkeling verder gegaan. Er zijn verschillende soorten zwarte Chinese thee met elk hun eigen naam ,smaak en geur op de markt. De theedrinkers hebben hun ceremonie verfijnd.
Dat simpele mengsel van vroeger bestaat niet meer. Ik heb een gok gedaan en bij een webwinkel iets met een onbekende term besteld. Vanmiddag weet ik of het net zo lekker is.

 

1 opmerking: